Dildo

Prikaz vseh 40 rezultatov

Kaj je dildo?

To je erotična igračka, ponavadi v realistični obliki penisa, ki je namenjena vaginalni ali analni penetraciji. Nekateri dildi lahko izgledajo tudi drugače, ne nujno kot penis. Obstajajo v različnih barvah, velikostih, oblikah in teksturah. Nekateri prisegajo na dildo, ki je čim bolj realistično podoben pravemu penisu, med tem ko so drugim všeč bolj žive barve, na primer vijoličaste ali roza, ali pa prozorni iz jelly materiala. Dildo je lahko narejen iz različnih materialov, večinoma iz koži prijaznega silikona, umetnih materialov kot so plastike, gume, in želejasti »jelly« materiali. Uporabljajo ga lahko vsi ljudje, ne glede na spol ali spolno usmerjenost. Uporablja se lahko za solo igranje ali masturbacijo ali pa za erotično igro skupaj s partnerjem.

Nekateri dildo hitro zamenjajo z vibratorjem, vendar gre za dve različni erotični igrački. Vibrator je električna naprava, ki vibrira in zato vzbuja drugačne občutke. Dildo pa ni električen in ga upravljate ročno, zato so občutki povezani s tem, kako hitro ga premikate oziroma drgnete.

Kako uporabljati dildo?

Dildo se tipično uporablja za vaginalno, pa tudi analno penetracijo. Stimulacija, ki nastane z vstavljanjem, premikanjem in umikanjem ali jahanjem dilda, je zelo podobna stimulaciji, ki jo nudi penis. Dildo lahko uporabljate tudi drugače, na primer v sklopu predigre drsite z njim po goli koži, ali pa simulirate ali vadite oralni seks. Uporabljate lahko tudi posebne dilde, namenjene stimulaciji točke G. Uporabljate ga lahko tudi za stimulacijo drugih delov telesa, tako da ga drgnete ob klitoris, penis ali druge dele telesa, kjer vam ali vašemu partnerju povzroča ugodje. Veliko dildov ima vakumski nastavek, s katerim ga lahko pritrdimo na gladko površino in ga zajahamo ali uporabljamo brez rok. Obstajaji tudi ukrivljeni dvojni dildi v obliki črke U, z različnima premeroma, ki so namenjeni hkratni vaginalni in analni penetraciji. Lahko pa tudi dva partnerja hkrati uporabljata isti dvojni dildo v položaju škarij. Nekatere dilde lahko navežemo na nosilec, in ga nosimo kot pravi penis, kar imenujemo Strap-on. Strap-on je namenjen, da z njim penetriramo v partnerja ali partnerko.

Nasveti pred prvo uporabo

Tistim, ki bi dildo želeli šele preizkusiti, priporočamo, da začnejo z nekoliko manjšim. Na začetku bosite pazljivi, da ne uporabite prevelikega ali takšnega s prevelikim premerom, saj to lahko povzroči neprijeten občutek. Pazite tudi, da ga ne vstavite tako, da ga potem ne bo mogoče izvleči. To še posebej velja za analno uporabo.

Za začetnike je priporočljiva neka povprečna velikost okrog 15 cm. Zavedajte se, da je tudi povprečna velikost penisa nekje od 13-16 cm. Začnite s tem, nato pa po želji nadgrajujete. Nekateri raje uporabljajo tudi manjše. Uporaba prevelikega dilda lahko povzroči bolečine.

Pri uporabi igračk vedno upoštevajte higienska pravila. Dildo umivajte s toplo vodo in antibakterijskim milom. Po uporabi ga razkužite z antibakterijskom čistilom. Če ga delite s partnerjem, uporabite kondom.